You asked for it! - the Great Flow

Je vroeg erom! - de grote Flow

Half januari nam Simona, een winkeleigenaresse in spe, contact met ons op om onze Flow kurken onderzetters in een groter formaat te willen hebben voor tafelgerei, te gebruiken als placemat, zelfs onder borden. Hiermee begon het verhaal van het grote Flow product. Omdat we niet met kurktextiel werken, maar met echte kurk, kunnen we met onze CNC machine geen kurkplaten frezen die dunner zijn dan 3 mm.

We hebben er al over nagedacht om van Flow een onderzetter voor schotels te maken, net als de Monstera bladvormige onderzetters. Zo kan een complete set met de Flow kurken onderzetters voor drank cadeau gegeven worden, of een volledige set kan gebruikt worden bij je volgende vakantiediner of lunch. We moesten de maat testen, want of we gebruiken heel dik kurk, waarin het patroon niet te diep is, of we proberen een lichte, dunne, maar ook veilige voor hete pannen te maken.

Vloeibare onderzetter voor schotels hete pannen en waterkokers. Set onderzetters van kurk.


Gebaseerd op de maten van de testproducten en onze eigen set kommen en pannen, en natuurlijk op de gemiddelde maten die op de markt verkrijgbaar zijn, kozen we voor 17-19 en uiteindelijk 19 cm. Deze maat is groot genoeg om voldoende stabiliteit te geven en, omdat hij niet slechts 15 cm is, is hij ook wat betreft warmteverdeling idealer voor een dunnere onderzetter. Uiteindelijk slaagden we erin de dikte tot 0.5-0.6 mm te beperken, wat standaard is voor onze freesmachine producten. We eindigden niet met een grote, soepele placemat, maar maakten in plaats daarvan een stevige, maar erg mooie, elegante en echt praktische kurken pannenonderzetter.

Een ander groot probleem was de verpakking waarin we het konden verkopen. In tweeën, zoals onze Monstera en Kerstboom schotelonderzetters? Voor deze kwam het praktische neer op het maatverschil, ze zijn geschikt voor een grotere pot en een kleinere pot.
De Great Flow onderzetters zijn echter even groot. In elk geval berekenen we de kosten van natuurlijk het materiaal, de machinetijd en energie die nodig zijn voor het snijden, en de kosten van het met de hand schuren, schoonmaken en verpakken. Hier hebben we ontdekt dat we met een klein prijsverschil al 3 stuks kunnen leveren. Die er ook veel mooier uit kunnen zien op een mooi gedekte langere tafel. Natuurlijk zijn elk van deze patronen, het blad, het bos, de golven, de bergen, de velden en de regenboog ook een voor een verkrijgbaar. Maar in een pakje van drie rijst een andere vraag, welke drie moeten er in een pakje zitten? ;)

Great Flow onderzetter set van 3 stuks kurk onderzetter


Het is nooit gemakkelijk om deze beslissingen te nemen. Het zijn misschien niet de drie die iemand wil kopen. We zouden echter 20 aparte combinaties van 3 pakken kunnen maken. Zoveel kunnen we er niet in voorraad houden. Het is dus gemakkelijker om je toe te staan ze een voor een te kopen.
Dus uiteindelijk in eenvoudige volgorde, vormen het blad , het bos en de golven ons Great Flow Set 1 pakket en de bergen, velden en regenboog vormen ons Great Flow Set 2 pakket.

Bij de eerste 100 bestellingen sturen we een gratis kurken onderzetter voor drankjes, die past bij het gekozen ontwerp van de onderzetterset. Krijg nu je Flow onderzetterset! 

We hopen dat je ze ook mooi vindt, en dat de harmonie met de Flow kurk onderzetters set je bevalt! Voel je vrij om je ideeën met ons te delen, we staan open voor alle verzoeken! Laat een reactie achter, en volg ons op sociale media! 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

Cork coaster sets in gift box