Ontwikkeling van vaardigheden

PepMelon producten helpen bij de ontwikkeling van fijne motoriek, creativiteit, oplossingsgericht denken, visuele en sociale vaardigheden.

 class=.

Fijne Motoriek

Fijnmotorische vaardigheden zijn betrokken bij kleinere bewegingen, de coördinatie van kleine spieren -waarbij gewoonlijk handen en vingers gesynchroniseerd worden- met de ogen.

Ze zijn betrokken bij kleinere bewegingen, de coördinatie van kleine spieren -waarbij meestal de synchronisatie van handen en vingers betrokken is- met de ogen.

Het gaat om kleinere handelingen zoals het oppakken van voorwerpen tussen duim en vinger, voorzichtig schrijven, en zelfs knipperen. Het resultaat: Het 4-jarige kind zal het krijtje tussen vinger en duim vasthouden, 1 jaar later zal het kleinere en preciezere bewegingen kunnen maken. Op zijn 6e moet je kind beide handen samen kunnen gebruiken.

Met PepMelon Jumbo Box Craft Kit zullen kinderen zich vermaken, en kunst- en knutselactiviteiten kunnen doen zoals het knippen en plakken van pompons en EVA-schuim, het bouwen van personages, en het maken van maskers. Dit alles zal hun creativiteit en gevoel van eigenwaarde ontwikkelen, want de Craft Kit biedt activiteiten waar het kind succes mee zal hebben!

Creativiteitspictogram PepMelon vaardigheidsontwikkeling

Creativiteit

Creativiteit is de vrijste vorm van zelfexpressie. Er is niets dat kinderen meer voldoening en voldoening geeft dan dat ze zich open en zonder kritiek kunnen uiten. Het vermogen om vindingrijk te zijn, om iets te scheppen uit persoonlijke gevoelens en ervaringen, kan de emotionele gezondheid van kinderen weerspiegelen en voeden.

Creatieve kunsten betrekken kinderen op alle domeinen - cognitief, taal, sociaal, emotioneel en lichamelijk.

PepMelon Jumbo Box Craft Kit helpt de creativiteit te verbeteren met fijne motoriek, en biedt zelfvertrouwen, succes te bereiken met het nieuwe personage, masker of geschenk dat het kind zelf gemaakt heeft. 

.

Denken

Oplossingsgericht Denken of Oplossingsgericht Denken houdt in dat je een actueel probleem of een actuele situatie evalueert en een redelijk, praktisch plan bepaalt om dat probleem of die situatie aan te pakken.

Door zich te richten op de positieve hulpbronnen en vaardigheden, kan een oplossingsgerichte benadering de ervaring op de werkplek, op school, thuis of in de gemeenschap verbeteren voor alle leden van die omgeving.

Oplossingsgericht denken in het onderwijs kan toegepast worden op alle aspecten van het schoolleven - van het bevorderen en versterken van positief gedrag, het aanpakken van pestproblemen, tot het leiden van effectieve vergaderingen.

PepMelon Jumbo Box Knutselset biedt eindeloze mogelijkheden om ideeën en verbeeldingen om te zetten in werkelijkheid. Natuurlijk kan het soms moeilijk zijn, wanneer een kind zich een verhaal of personage voorstelt, om de beste manier te vinden om het te creëren. Deze kleurige doos biedt veelkleurig vermaak en concentreert zich tegelijk op gerichte aandacht en complex, planmatig oplossingsgericht denken.

 class=

Visueel

Goede visuele waarnemingsvaardigheden zijn belangrijk voor veel alledaagse vaardigheden, zoals lezen, schrijven, puzzels afmaken, knippen, tekenen, wiskundeproblemen afmaken, aankleden, je sok op de slaapkamervloer vinden, en nog vele andere vaardigheden. Zonder het vermogen om deze alledaagse taken te volbrengen kan het gevoel van eigenwaarde van een kind eronder lijden en komen zijn leer- en spelprestaties in het gedrang.

Vanaf 3 jaar verfijnen kinderen hun visuele motoriek. Dit blijkt uit hun vermogen om binnen de lijntjes te kleuren, tussen lijntjes en op een brede lijn te knippen, en eenvoudige omtrekkende tekeningen uit te knippen.

PepMelon Jumbo Box Craft Kit helpt ook op deze gebieden: 

  • Het begrijpen van de relaties van voorwerpen in de omgeving. 
  • Het vermogen om verschillen of overeenkomsten in voorwerpen te bepalen op basis van grootte, kleur, vorm, enz. 
  • Zintuiglijke verwerking of visuele aandacht: Het vermogen om zich te concentreren op belangrijke visuele informatie en onbelangrijke achtergrondinformatie weg te filteren.

De doos biedt een mooie gelegenheid om harmonie met tussen kleuren te leren, en bootst de dieren na naar kleur en vorm. 

 class=

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn manieren om met anderen om te gaan, waardoor gezonde en positieve interacties ontstaan. Kinderen die sociale vaardigheden hebben kunnen duidelijk, rustig en respectvol communiceren. Ze tonen consideratie met de gevoelens en belangen van hun leeftijdgenoten.

In het algemeen zullen kinderen tegen deze leeftijden bepaalde sociale vaardigheden en sociale signalen ontwikkeld hebben:
3- tot 4-jarigen: zijn in staat om beurt te nemen bij het spelen van spelletjes. 5-jarigen: zijn in staat meer samenwerking met kinderen te tonen, directe verzoeken te gebruiken (zoals "Stop").6-jarigen: zijn in staat hun vriendjes te behagen, "Het spijt me," "Alsjeblieft," en "Dank je wel," begrijpen slechte woorden en potjestaal, zijn strategischer in onderhandelen, spelen competitieve spelletjes, en begrijpen fair play en goede sportiviteit. Later kunnen ze zich in anderen inleven (zoals huilen bij verdrietige dingen), zijn ze in staat te delen, gebruiken ze houding en gebaren, wachten ze op beurt en zijn ze betere verliezers en minder geneigd schuldigen aan te wijzen.

Op het ogenblik dat kinderen beginnen te delen, zijn ze in staat te delen, gebruiken ze houding en gebaren, wachten ze op beurt en zijn ze betere verliezers en minder geneigd schuldigen aan te wijzen.

Nadat kinderen deze vaardigheden beginnen te leren, moeten ze ook oefenen. PepMelon Jumbo Box Craft Kit geeft een mooie gelegenheid, om een juiste manier te oefenen om een gesprek te beginnen, iemands aandacht te krijgen, of je aan te sluiten bij een groepje kinderen dat al samen aan het spelen is.